Obsah fóra iHasiči.cz
Fotoalbum  •  FAQ  •  Hledat  •  Seznam uživatelů  •  Uživatelské skupiny   •  Registrace  •  Profil  •  Soukromé zprávy  •  Přihlášení  •  Anti/Hodnosti   •  Závazná pravidla fóra

ihasici.cz | Propagujte i svoji stránku

***** Virtuální požární stanice ihasiči.cz *****

*** Nákup volného místa na uložišti dat SHARERAPID ***

Zpackanej život hasiče Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Přidat nové témaZaslat odpověď
Autor Zpráva
Pech
Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

Křestní jméno: Míra

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 11:55 am CitovatNávrat nahoru

Já vám napíšu příběh o jednom hasičovi.Pro někoho hloupost,ale někoho to třeba bude zajímat.

Tento kluk se zajímal od malinka o hasičinu,protože byl v rodině hasičů od tatínka až po bratrance atd.Od 97 roku se stal mladým hasičem u SDH,tehdy mu bylo 8 let.OD té doby byl spokojen,protože byl oficiálně opravdu hasičem.Ve škole když se ho ptali čím by chtěl být,tak od maličká říkal že bude hasičem.Všichni říkali "do 9. třídy si to ještě stokrát rozmyslíš",ale čas letěl a devátá třída byla za rohem.Když se ho opět ptali co bude dělat,tak řekl že hasiče.Pak si podal přihlášku na SOŠ v Dubně u Příbrami kde se začal učit obor Strojník požární techniky.Jelikož měl hodně zkušeností od dobrovolných hasičů a i co ho zajímalo osobně o technice atd.,tak školou proklouzl celkem hravě.Za 4 roky odmaturoval s kurzem strojníka,vstupním kurzem a kurzem na ovládání plošiny.Vzápětí byla otázka co dál?Pokračovat ve studiu,nebo šup k hasičům?Rozhodl se pro kompromis,udělal přijímačky na VŠB-TU Ostrava kterou začal studovat dálkově v Praze a mezi tím se snažil dostat k hasičům.Při 1. vyzvání na fyzické testy,mu to bohužel nevyšlo,protože nebyl schopen se dostavit.Proto čekal dalších 5 měsíců,než dostal druhé pozvání na fyzické testy.To už měl za sebou 1.zimní semestr na vejšce.Jelikož byl trochu při těle,tak v té době začal krutě trénovat aby se za ten měsíc než budou testy dal trochu do kupy.Začal běhat,dělat kliky,sedy-lehy atd.Vše bylo v pořádku dokud nezačal kašlat.Pak přišla pomalu únava a slabosti.Přestal tedy běhat abyl doma,dělal jen kliky a vše co se dalo doma.Na konec byl na tom tak špatně,že nebyl schopen dojít k 400m k doktorovy.Když se tam dostal(musel popojet k doktorovi autem),tak mu doktor tvrdil že je to chřipka,ale nebyla.Po delším zjištění se přišlo na RTG že je nějaký stín na srdci.Tak byl poslán do okresní nemocnice,kde po ECHO vyšetření zjistili,že mu jde srdce na 20% a hned šel na JIP.Po 3 dnech na oddělení zkolaboval a byl převezen do Prahy IKEM,kde následovaly další postupy.Na chvilku se vše zlepšilo,ale pak to vzalo rychlý spád a už ani nevstal z postele.Pak jednoho dne po měsíci a půl ležení přišel doktor s tím,že ho budou zítra operovat,že dostane mechanickou podporu srdce LVAD HeartMateII.Jelikož mu to v tu chvíli bylo jedno,tak vše odsouhlasil a byl rád že je rád.Operace dopadla dobře a tak začínal pomalu žít.Učil se znova chodit,protože ho ochablé svalstvo neuneslo,pak se dával pomalu dokupy.Po měsíci ho pustili domů s tím že do 3 měsíců se srdce může zlepšit a být v pořádku.Tak se ale nestalo tak čekal 2 roky s tímto přístrojem na transplantaci srdce.Dočkal se 4.5.2010 a nyní je doma po transplantaci a přemýšlí co dál se svým životem.Bude mít teď celý život sníženou imunitu práškama,aby tělo srdce neodmítalo,ale jinak bude mít vše jako zdravý člověk.Už si zařídil že bude pokračovat v dálkovém studiu na VŠB.Vše co si přál je ztraceno.Co dělat,když je vyučen hasičem,ale dělat ho nemůže?Jako hasiče ho nejspíš nepustí přes zdravotní testy a tak jako hasič skončil.

Ten člověk o kterém píšu sem já,a opravdu nevím co dál.Ale beru vše s nadhledem,že už sem tu vůbec nemusel být,tak že vše nějak dopadne.Je to příběh pravdivej,pro někoho hloupost,pro někoho ne,ale koho to třeba zajímá,například mladé kluky co se k hasičům chystají,tak to může upozornit dopředu co mají a nemají dělat.

Já udělal 2 chyby:1.říkal jsem si na všechno času dost,a pak jsem fyzičku doháněl na poslední chvíli.
2.Když jsem se dozvěděl termín fyzických testů,tak jsem skoro nejedl,abych zhubnul,pak jsem měl velikou fyzickou zátěž a do toho i psychickou,jestli to udělám.Proto jsem měl tělo tak vysílené,že jsem prodělal zánět srdečního svalu a tím to vše vzniklo.

Proto radím,jestli vám o toto povolání jde,tak jako šlo mě a jde dál,tak trénujte popřípadě si udržujte svou fyzičku postupně a ne vše najednou a na poslední chvíli.
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
bart.homer
Administrátor
Administrátor

12970 bodů

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 3:33 pm CitovatNávrat nahoru

Já jsem si říkal, že to bude příběh přímo o tobě. Je to smůla, ale zajímavý příběh o tom, jak si člověk pořád přál být hasičem a ničím jiným a nakonec se mu to rozplynulo před očima... Teď už se asi jen těžko dostaneš k hasičům. Ty máš teď nějaký poloviční invalidní důchod ??? No jo, však ale to si moc nevybereš... I kdyby jsi začal cvičit dřív a s rozvahou, tak se mohlo stát, že by se ten stín na srdci objevil o něco déle např. po půl roce co by jsi byl u hasičů...

Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 5:08 pm CitovatNávrat nahoru

Zaím mám plnej inv. důchod,ale moc to neni.Když z tho poplatim polatky,tak mi skoro nic nezbyde.Ono ani doktoři nevylučují že by se to stalo kdybych se tak nezachoval.Asi je to osud,nebo má blbost.Tak snad se mi povede dodělat tu vejšku a uplatním se v jiné funkci.Chtěl bych zkusit se zeptat u hasičů na práci někde v kanclu,nebo něco jiného než na zásahy,ale nevim jestli by to vubec šlo.Na tyhle funkce se většinou ptají nejdřív staničních a pak veřejnosti. Confused
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Soptikmartin
Podpraporčík
Podpraporčík

8175 bodů

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 8:53 pm CitovatNávrat nahoru

Tak to je smutný čtení.Ale je vidět že jsi bojovník co se jen tak nevzdá.A myslim že ten nejtěžší boj si vyhrál.

Prošel jsem něčím podobným.Po ukončení oboru Strojník požární techniky v Chomutově jsem chtěl nastoupit k HZS ČR.Bohužel než jsem to stihnul tak jsem si rozdrtil kotník a zpřetrhal všechny vazy.Takže jsem vyfasoval 12 šroubů,dvě ocelový dlahy a nějaký tři dráty.Po roce jsem se začal znovu učit chodit a rehabilitovat.Po roce a půl znovu operace a opět celé znova.

Sice mam plnou hybnost a žádné trvalé následky ale při posledním pokusu se dostat k HZS mi doktorka řekla že se tam nikdy nedostanu.
Nakonec jsem nastupil k HZSP Severočeské doly a.s.-Doly Bílina jako strojník a jsem šťastnej jako blecha a nic mi nechybí.

HZSP Severočeské doly a.s -Doly Bílina
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
Pech
Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: čt červen 24, 2010 8:58 pm CitovatNávrat nahoru

Taky mám v plánu zkusi někde podnikový,ale moc tomu nevěřim.Přecejen je to trochu jiné než kotník.I když ti to vůbec nezávidim ty problemi.Nejdřív se musim fyzicky zhmotnit během roku a za po roce si myslim že budu mít fyzičku na to abych to zkusil ke státnim a pak k podnikovým.Třeba budu mít štěstí a něco se mi povede. Rolling Eyes i když v tomhle si moc nevěřim.
bart.homer
Administrátor
Administrátor

12970 bodů

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 11:14 am CitovatNávrat nahoru

No nevím nevím, ale i suchý hasiči dělají fyzické testy každý rok. Nemají to tolik přísné jako ti výjezdoví hasiči, ale mají je tam. Fidla by mohl vyprávět. Dělá operačního na KOPIS.

Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 11:23 am CitovatNávrat nahoru

O fyzický mi nejde,ty budou v pohodě,to se za rok dotřénuju.Mě jde převážně o zdravotní testy,z fyzických strach nemam,to bylo dřív Smile
newshawk
Poručík
Poručík

10900 bodů

PříspěvekZaslal: pá červen 25, 2010 1:40 pm CitovatNávrat nahoru

Sic smutný, ale opravdu zajímavý příběh...
Přeju hodně štěstí do budoucna, třeba se k těm hasičům dostaneš Smile ... Držím palce!

http://www.hasicikarvina.tym.cz
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránky
AXE
Plukovník
Plukovník

86471 bodů

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 10:13 pm CitovatNávrat nahoru

Proto máš jako přezdívku Pech nebo se tak jmenuješ?

Jinak příběh je opravdu dost silný a smutný.

Image
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Pech
Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:15 pm CitovatNávrat nahoru

Nee,tuhle přezdívku jsem dostal už před těmahle komplikacema na střední.Jmenuji se Pešek. Very Happy

Rotný
Rotný

1475 bodů

Křestní jméno: Václav

PříspěvekZaslal: st srpen 11, 2010 11:14 am CitovatNávrat nahoru

právě toho se bojim aby se mi nestalo něco podobnýho... Sad Sad
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávuICQ
Bosko
Strážmistr
Strážmistr

400 bodů

PříspěvekZaslal: st srpen 18, 2010 9:49 pm CitovatNávrat nahoru

bože takovej zku.....j život.naštestí si optimista a berež to s nadhledem vyhral jsi tenhle boj myslim si že jestli budeš bojovat dal jednou se daš zas do kupy. Smile
Zobrazit informace o autoroviOdeslat soukromou zprávu
Pech
Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: st srpen 18, 2010 9:56 pm CitovatNávrat nahoru

Jo jo,holt už je to tak.Teď se snažim dát nějak pomalu do kupy,začal jsem dělat trochu kliky a jezdit na kole,ale je to jen malinko.Musim postupně,akorád mi štve že nemůžu sehnat žádnou práci.

Strážmistr
Strážmistr

400 bodů

PříspěvekZaslal: st srpen 18, 2010 10:10 pm CitovatNávrat nahoru

tak hodně štestí. Smile
Pech
Strážmistr
Strážmistr

1500 bodů

PříspěvekZaslal: čt srpen 19, 2010 8:45 am CitovatNávrat nahoru

Jojo,děkuji,snad ho nebudu potřebovat.Pořád jsou lidi kteří by ho potřebovali víc.

Rotný
Rotný

247 bodů

PříspěvekZaslal: po srpen 23, 2010 9:12 pm CitovatNávrat nahoru

smutní příběh ale držím ti moc pěsti aby se ti splnilo to co si přeješ a hodně štestí do budocnosti Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:      
Přidat nové témaZaslat odpověď

Přejdi na:   

Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma