| Autor |
Zpráva |
jiriczek
Moderátor "Virtuální požární stanice"

bodů
Křestní jméno: Jirka Bydliště: Brno
|
Zaslal:
st květen 07, 2008 8:34 pm |
  |
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli je nějakej rozdíl mezi různými barvami zásahových helem. Viděl jsem už třeba žlutozelenou (fotoluminescenční), stříbrnou a myslím že aji červenou helmu Gallet. Je to podle hodnosti nebo si tu barvu může vybrat ?
Předem díky za odpověd. |
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
Křestní jméno: Martin Bydliště: Hovorany
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 12:15 am |
  |
v naší zemi je pro hasiče povolena pouze žlutozelená luminiscenční... |
|
|
      |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 7:53 am |
  |
no tak to by mě zajímalo, jak můžou naši VČ mít stříbrné, ředitel červenou a to už vůbec nemluvím o HZS hl. m. Prahy. Tam přece kluci mají taky stříbrné. Jak to je, jinej kraj, ..... |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 11:55 am |
  |
to že někdo ty předpisy nedodržuje, to je věc jiná ale třeba v praze se na ty žlutozelené přezbrojuje ne? podle fotek co sem v poslední době viděl... |
|
|
      |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 12:09 pm |
  |
|
    |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 1:14 pm |
  |
| AXE napsal: |
| no tak to by mě zajímalo, jak můžou naši VČ mít stříbrné, ředitel červenou a to už vůbec nemluvím o HZS hl. m. Prahy. Tam přece kluci mají taky stříbrné. Jak to je, jinej kraj, ..... |
Ahaa, takže ředitelé mívají červenou helmu. |
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 1:16 pm |
  |
asi taky nefasujou každý den novou přilbu... |
|
|
      |
 |
bacalak
Strážmistr

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 2:48 pm |
  |
Jak se říká jinej kraj jinej mrav! Já sem teda pro žlutozelená luminiscenční je dobře vidět a i v noci svítí takže hasič není k přehlídnutí |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 4:33 pm |
  |
Jak to je s tou výměnou, to nevím, ale měl jsem možbost mluvit s klukem z Prahy a ten říkal, že kluci co mají ty stříbrný nechtějí moc ty svíticí |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 8:25 pm |
  |
|
    |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 9:04 pm |
  |
tak to nevím , musíš se zeptat jich |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 9:13 pm |
  |
asi jen že se jim víc líbí... |
|
|
      |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
čt květen 08, 2008 10:59 pm |
  |
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
pá květen 09, 2008 12:03 pm |
  |
|
      |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
pá květen 09, 2008 1:56 pm |
  |
|
    |
 |
EvolutionFireman112
Moderátor sekcí Média,Has.a veřejn,Bazar

bodů
Křestní jméno: Karel Bydliště: Česká Třebová
|
Zaslal:
so květen 10, 2008 9:25 pm |
  |
Hmmm. Tak to nevím, u nás vážně velitele SDH nemáme. Máme pouze starostu SDH a ten vážně nemá přilbu. Jinak, nerozlišuji barvu přilby. Pokud chrání hlavu a je stříbrná či černá je to v pořádku. V našem kraji je to tak, HZS zlatá, či stříbrná je VD popř. VZ. u HZSP a JPO II je to červená. Zas podle přednosti velení. Ale hlavně, chrání hlavu a nezáleží na barvě. |
|
|
     |
 |
bart.homer
Administrátor

bodů
|
Zaslal:
ne květen 18, 2008 11:33 am |
  |
Cooo??? Vy v SDH nemáte velitele??? To je ještě možný v téhle době??? Tak u nás jsou všechny barvy helem. My máme ty žlutozelené svítící, ale třeba u HZS mají řadoví hasiči helmy stříbrný. Jejich velitelé zlatý a ty nejvyšší šéfové a ředitelé mají červený. Máme zafixováno, že jakmile se u zásahu objeví červená helma, tak jsme všichni na pozoru neudělat nějakou chybu nebo kopanec a hlavně dodržovat veškerý bezpečnostní předpisy... |
|
|
    |
 |
desider
Rotný

bodů
|
Zaslal:
ne květen 18, 2008 4:11 pm |
  |
Jirka má pravdu chodíme spolu do sboru a náš velitel má střibrnou helmu ale já si vždicky myslel že střibrnou má velitel zasahu |
|
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
ne květen 18, 2008 4:13 pm |
  |
ne, my u sdh nemáme velitele... |
|
|
      |
 |
EvolutionFireman112

bodů
|
Zaslal:
po květen 19, 2008 8:34 pm |
  |
Ano je to možné, velitele SDH vážně ani v této době nemáme a mět nebudeme. Jelikož máme starostu SDH. Samozřejmě u JSDH velitele máme. Trošku si pletete pojmy, SDH a JSDH nejsou totéž... |
|
|
     |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
po květen 19, 2008 11:23 pm |
  |
přesně tak, to je ta základní věc kterou má každý "dobrák" vědět, že pro zásahovou jednotku je důležitá smlouva se zřizovatelem a zdravotní prohlídka a ne kartička o členství ve sdružení hasičů (?) čech moravy a slezka |
|
|
      |
 |
EvolutionFireman112

bodů
|
Zaslal:
út květen 20, 2008 5:57 pm |
  |
| hustolez napsal: |
| přesně tak, to je ta základní věc kterou má každý "dobrák" vědět, že pro zásahovou jednotku je důležitá smlouva se zřizovatelem a zdravotní prohlídka a ne kartička o členství ve sdružení hasičů (?) čech moravy a slezka |
Tak tak. SDH s tímto nemá nic společného, u toho ani být nemusíte a můžete být jen v JSDH... |
|
|
     |
 |
bart.homer
Administrátor

bodů
|
Zaslal:
pá květen 23, 2008 4:59 pm |
  |
Tak panové...Jen takový dodatek...Jestli to byla poznámka hlavně na mě, tak já moc dobře vím jaký je význam SDH a ZJ SDH... Zase tak sto let za opicema nežiju...  |
|
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
pá květen 23, 2008 8:20 pm |
  |
a k čemu je teda ten velitel sdh? |
|
|
      |
 |
EvolutionFireman112

bodů
|
Zaslal:
pá květen 23, 2008 9:56 pm |
  |
| bart.homer napsal: |
Tak panové...Jen takový dodatek...Jestli to byla poznámka hlavně na mě, tak já moc dobře vím jaký je význam SDH a ZJ SDH... Zase tak sto let za opicema nežiju...  |
To určitě nebyla narážka na Tebe. Bohužel je spousta jedinců, kterých v tomto rozdíl nevidí a myslí si, že je to jedno a totéž.. bohužel. Taky by mě tedy mezi řečí zajímalo, k čemu je ten velitel SDH? |
|
|
     |
 |
georgi60
Rotný

bodů
|
Zaslal:
so červen 14, 2008 9:42 pm |
  |
| EvolutionFireman112 napsal: |
| Taky by mě tedy mezi řečí zajímalo, k čemu je ten velitel SDH? |
K ničemu. Je to jen pozůstatek z doby kdy nebyly JSDH. Tedy z doby kdy byl Svaz Požární Ochrany ČSSR  |
|
|
  |
 |
bart.homer
Administrátor

bodů
|
Zaslal:
ne červen 15, 2008 11:17 am |
  |
hustolez: Já si myslím, že to zbytečně moc "žereš". Každého rozumně uvažujícího člověka napadne a domyslí si, že pod pojmem Velitel SDH v téhle době každý už jen myslí Velitele zásahové jednotky. Být tebou tak bych na to neustále nebyl takovým puntičkářem, když to někdo vysloví a nebo se přeřekne....  |
|
|
    |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
ne červen 15, 2008 11:57 pm |
  |
myslím si, že to jestli máte velitele nebo starostu vůbec nesouvisí s tématem o barvách přileb. |
 |
bart.homer
Administrátor

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 11:56 am |
  |
Souhlasím s Axem a už jsem to chtěl i podotknout v předchozím příspěvku, že se tady bavíme o barvách helem a ne o tom jestli máme u nás nebo u vás Velitele sboru či jednotky.....
Když jsem byl minulý rok na služební cestě v Německu, tak jsem dokonce zahlédnul i oranžovou helmu....Docela jsem se divil, ale nevím zda to byl nějaký řadový hasič nebo nějaký šéf....Tak lepší mít oranžovou než třeba sytě černou....  |
|
|
    |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 2:23 pm |
  |
Koukám na požary.cz a vzpoměl jsem si na tebe, že si něco psal o oranžovejch helmách. A narazil jsem na článek s fotografiemy z akce Bahna 2008, kde Vojenští záchranáři ze 154. záchranného praporu AČR předváděli vyprošťování, hašení, atd... A po příjezdu Tatra 815 VVN, zní vylezli hasiči s oranžovejma helmama. Takže to nemají jenom v Něměcku, ale i u nás. |
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 5:20 pm |
  |
| jiriczek napsal: |
| Koukám na požary.cz a vzpoměl jsem si na tebe, že si něco psal o oranžovejch helmách. A narazil jsem na článek s fotografiemy z akce Bahna 2008, kde Vojenští záchranáři ze 154. záchranného praporu AČR předváděli vyprošťování, hašení, atd... A po příjezdu Tatra 815 VVN, zní vylezli hasiči s oranžovejma helmama. Takže to nemají jenom v Něměcku, ale i u nás. |
to ovšem nejsou hasiči, ale vojáci... |
|
|
      |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 5:29 pm |
  |
no já si myslím, že to jsou vojenští hasiči. Na soutěže ve vyprošťování jezdí už tři roky a nejsou vůbec špatní. Dokonce měli v družstvu i ženu. |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 6:06 pm |
  |
| AXE napsal: |
| no já si myslím, že to jsou vojenští hasiči. Na soutěže ve vyprošťování jezdí už tři roky a nejsou vůbec špatní. Dokonce měli v družstvu i ženu. |
povoláním sou to vojáci, pro ně naše předpisy neplatí, armáda je stát ve státě |
|
|
      |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 8:34 pm |
  |
154 záchranný prapor Rakovník
Hasiči z Polska na Slovensku
 |
 |
jiriczek

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 8:39 pm |
  |
| kód: |
| http://pozary.cz/rubriky/extra/vojensti-zachranari-na-akci-bahna-2008_12163.html |
Zde jsou ti ,,vojenští hasiči´´ s oranžovýma helmama. A dokonce vidim, že na těch fotkách mají hasiči s Polska a vojenští hasiči ze 154 zachraného praporu Rakovník, různorodě barevné svoje helmy. |
|
    |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 8:58 pm |
  |
Zásahová přilba F1 SF
Zásahová přilba F1 SA
Zásahová přilba F1 S
Zdroj obrázků
| kód: |
| http://www.eurofire.cz/index.php?id=117 |
|
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
po červen 16, 2008 9:07 pm |
  |
| desider napsal: |
| Jirka má pravdu chodíme spolu do sboru a náš velitel má střibrnou helmu ale já si vždicky myslel že střibrnou má velitel zasahu |
Nezáleží jakou barvu přilby má VZ. Ten je označen páskou VZ nebo vestou VZ. |
 |
bart.homer
Administrátor

bodů
|
Zaslal:
út červen 17, 2008 11:54 am |
  |
Cožééé??? Oni ty helmy jsou i modrý a černý??? No to mě po..rte na holý záda... To jsem ještě neviděl... Mít na hlavě černou helmu, tak to je jak být nějaký pohřebák a náznak smrti pro civilisty, že zásah dopadne špatně.... To jsem teda fact neviděl...Modrá a černá....Tak to je mazec...
hustolez: Jak jsi mluvil o armádě, že armáda je stát ve státě a mají i jiná pravidla, tak teď nevím jestli jsi to myslel přímo o armádních hasičích a nebo o armádě jako takové celkem, ale chtěl bych podotknout jednu věc....My tady u nás v blízkém okolí máme dvě posádky vojenských hasičů ( i brácha u nich sloužil ) a na ně se vztahují pravidla a zákony jako na normální civilní hasiče. Jsou tam sice nějaké výjímky, ale není jich mnoho... |
|
|
    |
 |
hustolez
Podporučík

bodů
|
Zaslal:
út červen 17, 2008 6:34 pm |
  |
| bart.homer napsal: |
Cožééé??? Oni ty helmy jsou i modrý a černý??? No to mě po..rte na holý záda... To jsem ještě neviděl... Mít na hlavě černou helmu, tak to je jak být nějaký pohřebák a náznak smrti pro civilisty, že zásah dopadne špatně.... To jsem teda fact neviděl...Modrá a černá....Tak to je mazec...
hustolez: Jak jsi mluvil o armádě, že armáda je stát ve státě a mají i jiná pravidla, tak teď nevím jestli jsi to myslel přímo o armádních hasičích a nebo o armádě jako takové celkem, ale chtěl bych podotknout jednu věc....My tady u nás v blízkém okolí máme dvě posádky vojenských hasičů ( i brácha u nich sloužil ) a na ně se vztahují pravidla a zákony jako na normální civilní hasiče. Jsou tam sice nějaké výjímky, ale není jich mnoho... |
No armáda celkově je stát ve státě. Jinak ty oranžové přilby nemají armádní hasiči, ale nějací jiní armádní ?záchranaři?, nevim co sou zač, ale hasiči to nejsou...
jinak k těm přilbám, co tu naházel obrázky axe, to sou samozdřejmě možnosti, které nabízí výrobce, co povolují naše zákony je věc jiná... |
|
|
      |
 |
AXE
Plukovník

bodů
|
Zaslal:
út červen 17, 2008 9:49 pm |
  |
ty oranžové přilby mají pluky civilní obrany. A ty obrázky jsem tam dal jen proto, aby bylo vidět jaké barvy přileb se vyrábějí. |
 |
|
|